Sähköautoja valmistava Maxus on aloittanut ennakkomyynnin Suomessa sen uudelle henkilöautomallille, Maxus Euniq 6 Grand SUV:lle. Euniq 6 Grand SUV on suuri sähköinen katumaasturi, jossa on valtavat sisätilat, luokkansa suurin 754 litran tavaratila, 345-465 km toimintamatka sähköllä ja erittäin kattava vakiovarustelu.

Suuri sähköinen katumaasturi, josta tila ei lopu kesken

Maxus Euniq 6 Grand SUV on suuri sähköinen katumaasturi. Auton pituus on 4735 mm, leveys 1860 mm, korkeus 1736 mm ja akseliväli 2760 mm. Mittojensa ansiosta autossa on suuret sisätilat kuljettajalle ja kaikille matkustajille.

Lisäksi se omaa luokkansa suurimman, 754 litran tavaratilan. Tavaratilan lattia voidaan myös säätää eri korkeuksiin erilaisten kuljetustarpeiden mukaan.

Vetotapa on etuveto ja maavara on 190 mm.

Tehoa ja toimintamatkaa

Uusi Euniq 6 Grand SUV tarjoaa 177 hv:n tehon ja 310 Nm:n väännön. Uusi Euniq 6 Grand SUV on varustettu 70 kWh-ajoakustolla. Ajoakusto voidaan ladata 30 % varaustasosta 80 % varaustasoon jopa 35 minuutissa (DC-lataus).

Toimintamatka sähköllä on WLTP-syklin mukaisessa yhdistetyssä ajossa jopa 345 km ja kaupunkiajossa jopa 465 km. Täten toimintamatka riittää erinomaisesti sekä arkikäyttöön että pidemmille matkoille.


Moderni muotoilu ja kattava varustelu

Uusi Euniq 6 Grand SUV herättää huomiota muotoilullaan. Sen moderni ilme, kauniit linjat ja dynaaminen keula luovat hienostuneen urheilullisen tyylin. Full LED -ajovalot ja 18’’ kevytmetallivanteet kruunaavat kokonaisuuden. Vastaavasti sisätilojen ilme on modernin selkeä, jonne luonnon raikasta valoa tarjoaa suuri vakiona oleva panorama-lasikatto.

Uuden Euniq 6 Maxus Grand SUV:n vakiovarustelu on erittäin kattava sisältäen esimerkiksi Apple Carplayn, suuren kosketusnäytön, langattoman älypuhelimen latauksen, avaimettoman sisäänkäynnin ja käynnistyksen, nahkaverhoillut ja sähkösäätöiset istuimet sekä sähkötoimisen takaluukun.

Vakiovarusteet sisältävät myös monia turvallisuusvarusteita sekä ajamista avustavia järjestelmiä. Näitä ovat esimerkiksi mukautuva vakionopeudensäädin, 360° peruutuskamera, kaistavahti, katvealuevaroitin sekä automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä.

”Ennakkokiinnostus uutuusmalliamme kohtaan on ollut suurta, kun Suomen automarkkinalla ollaan siirtymässä kiihtyvällä tahdilla kohti sähköisiä vaihtoehtoja. Uusi Euniq 6 Grand SUV tarjoaa varusteillaan ja ominaisuuksillaan paljon vastinetta rahalle. Lisäksi mallistomme saatavuus on erinomainen ja ensimmäiset ennakkotilanneet asiakkaat saavat Euniq 6 Grand SUV:nsa jo maaliskuussa 2022”, sanoo Maxus Suomen toimitusjohtaja Christer Stahl.

Uuden Maxus Euniq 6 Grand SUV:n alkaen-hinta on 47 375 € ja autoedun verotusarvo alkaen 575 €/kk. Euniq 6 Grand SUV on ennakkomyynnissä Maxus-jälleenmyyjillä, jotka löytyvät jo Helsingistä, Vantaalta, Tampereelta, Turusta, Jyväskylästä, Seinäjoelta ja Oulusta. Ensimmäiset asiakastoimitukset alkavat maaliskuusta 2022 alkaen.


Maxus Suomi/RSA

Maxus on osa kiinalaista SAIC Motor -konsernia, joka on yksi maailman suurimmista autonvalmistajista. SAIC Motor panostaa vahvasti innovatiiviseen teknologiaan ja liikenteen sähköistämiseen. Norjalainen RSA on ollut Maxuksen maahantuoja Pohjoismaissa vuodesta 2018 alkaen. Yhtiö tuo maahan täyssähköisiä Maxus-henkilö- ja pakettiautoja Norjaan, Ruotsiin, Tanskaan, Suomeen ja Islantiin. Maxuksesta on tullut lyhyessä ajassa vahva toimija Pohjoismaisilla sähköautojen markkinoilla jo yli 125 jälleenmyyjän voimin.