SAIC Motor ja Maxus

Maxus on osa kiinalaista SAIC Motor -konsernia, joka on yksi maailman suurimmista autonvalmistajista. SAIC Motor panostaa vahvasti innovatiiviseen teknologiaan ja liikenteen sähköistämiseen.

SAIC Motor

SAIC Motor (Shanghai Automotive Industry Corporation) on Maxus -autojen valmistaja ja Kiinan suurin pörssinoteerattu autonvalmistaja. Vuonna 2021 SAIC-konsernin autoja myytiin yli 5,8 miljoonaa kappaletta pelkästään Kiinassa. Konsernin kasvu on ollut viime vuosina valtava. Kiinan ulkopuolella konsernin autoja myytiin 679 000 kappaletta.

SAIC Maxus on SAIC Motorin tytäryhtiö, joka perustettiin 21.3.2011. Kotimaassaan SAIC Maxus valmistaa ja myy maastoautoja, pick-upeja, tila-autoja sekä pieniä ja keskikokoisia tavara-autoja. Maxus on edustettuna jo 42 maassa ympäri maailmaa. Maxus tuli Suomen markkinoille vuoden 2021 alussa norjalaisen maahantuojansa RSA:n toimesta.

Historia

SAIC Motor on perustettu vuonna 1958, ja se on muuttunut perinteisestä teollisuusyrityksestä maailmanlaajuiseksi autojen ja liikkumispalvelujen tarjoajaksi. SAIC Motor oli varhain liikkeellä luomassa yhteisyrityksiä alan eri toimijoiden kanssa tuotannon yhteisten etujen saavuttamiseksi. SAIC Motor on ollut Volkswagen-autojen valmistaja Kiinan markkinoilla jo vuodesta 1984 alkaen. Lisäksi SAIC Motor tekee yhteistyötä myös GM:n kanssa.

Yhteistyö maailman suurimpien autonvalmistajien kanssa on mahdollistanut myös SAIC Motorille kehityksen yhdeksi maailman suurimmista autonvalmistajista. Sen lisäksi, että SAIC Motor on kumppani muille automerkkeille ja yrityksille, se on viime vuosien aikana panostanut vahvasti myös omiin Maxus ja MG -tuotemerkkeihinsä.

Vahva panostus tutkimukseen ja kehitykseen

SAIC Motorin kehitysstrategia on johtanut voimakkaaseen kasvuun – erityisesti sähköautoissa ja ladattavissa hybridiautoissa. SAIC Motorin menestys on seurausta yhtiön vahvasta keskittymisestä tutkimukseen ja kehitykseen. Lisäksi viennistä on tulossa yhä tärkeämpi osa liiketoimintaa erityisesti sähköautojen osalta. Vuonna 2019 SAIC Motor vei jo 350 000 autoa Kiinan ulkopuolelle, mikä teki siitä Kiinan suurimman autojen vientivalmistajan.

SAIC Motor pyrkii olemaan keskeinen osa kansainvälisiä automarkkinoita ja luomaan vahvan tunnettuuden myös Kiinan rajojen ulkopuolella. SAIC Motor on tällä hetkellä maailman seitsemänneksi suurin autovalmistaja, jolle on ominaista tulevaisuuteen suuntautuva keskittyminen autoalan kehitykseen ja uusiin innovaatioihin.

Yrityksen arvot

SAIC Motorin perusarvot ovat: rehellisyys – vastuullisuus ja yhteistyö – innovaatio – luovuus ja tahto voittaa.

Nämä perusarvot viittaavat SAIC Motorin tulevaisuuden tavoitteisiin olla teknologian ja kehityksen kärjessä keskittyen voimakkaasti autoilun sähköistämiseen, teknologian jakamiseen ja kansainvälistymiseen.

Maxus Pohjoismaissa

Norjalaisesta RSA:sta tuli SAIC Maxus -yhtiön maahantuoja Pohjoismaissa vuonna 2018. Tällä hetkellä se tuo maahan täyssähköisiä Maxus-henkilö- ja pakettiautoja Norjaan, Ruotsiin, Tanskaan, Suomeen, Grönlantiin, Islantiin ja Färsaarille. Lyhyessä ajassa Maxuksesta on tullut vahva toimija Pohjoismaisilla sähköautojen markkinoilla ja se on rakentanut vahvan jälleenmyyjäverkoston jo yli 200 jälleenmyyjän voimin.

Maxus on ollut menestys kaikissa Pohjoismaissa ja siitä on tullut yksi Pohjoismaiden myydyimmistä sähköautoista omissa luokissaan. Maxus panostaa vahvasti tuotekehitykseen ja tulee edelleen kasvattamaan asemaansa alan yhtenä vahvimmista toimijoista.

Kuinka voimme auttaa?

Automalli?

Valitse automalli

Valitse jälleenmyyjä

Valitse jälleenmyyjä

Valitse jälleenmyyjä

Valitse jälleenmyyjä

Haluan ottaa yhteyttä

Yhteydenoton aihe

Asiasi koskee

Yhteystietosi

Emme anna sähköpostiosoitettasi eteenpäin, vaan vastaanotat ainoastaan tietoa automerkistä Maxus jälleenmyyjiltämme. Lue lisää henkilötietosuojasta täältä.