Maxus-sähköautoja maahantuova RSA ja rahoitusyhtiö DNB Auto Finance aloittavat yhteistyön. DNB:n rahoituspalvelut ovat nyt Maxus-auton ostajan käytettävissä.

– Maxus on erittäin mielenkiintoinen uusi tulokas Suomen automarkkinaan, sillä mallistossa on täyssähköisä pakettiautoja ja 7-paikkainen täyssähköinen tila-auto. Olemme erittäin innoissamme tästä uudesta yhteistyöstä ja tarjoamme yhdessä Maxuksen jälleenmyyjien kanssa kilpailukykyisen vaihtoehdon uuden auton ostajalle, kertoo myyntijohtaja Petri Nikunen DNB:ltä.

RSA on aiemmin tehnyt yhteistyötä DNB:n kanssa Norjassa ja Ruotsissa.

– Olemme saaneet paljon kyselyjä, onko Maxuksen ostajalla mahdollista saada rahoituspalveluita. Nyt meillä on heille vastaus. DNB on kunnianhimoinen uusi yhtiö rahoitusalalla. Lisäksi heillä on aiempaa kokemusta Maxusesta, mikä myös vaikutti päätökseen, sanoo RSA Suomen toimitusjohtaja Christer Stahl.

Maxus-autojen ensimmäisinä jälleenmyyjänä aloittavat Delta Auto ja Rotator. RSA:n tavoitteena on kasvattaa verkosto koko maan kattavaksi niin myynnin kuin huollonkin osalta.

– Yhteistyö laajentaa todella hyvin DNB:n jo varsin kattavaa maahantuonti- ja jälleenmyyntiverkostoa sekä vahvistaa entisestäänkin asemaamme suomalaisessa autokaupassa. Olemme saavuttaneet vain reilussa vuodessa jo vakaan markkina-aseman rahoitusyhtiönä. Yhteistyö Maxuksen kanssa vahvistaa kasvuamme, Petri Nikunen kertoo

DNB tuottaa lisäksi RSA:lle varastorahoituksen ja esittelyautorahoituksen. DNB Auto Finance Oy on vuonna 2019 perustettu ajoneuvorahoittamiseen erikoistunut yritys, joka palvelee autoliikkeitä, autojen maahantuojia sekä yritys- ja yksityisasiakkaita. DNB on panostanut autokaupan rahoitusketjujen digitalisointiin.

Maxus-autojen maahantuonnista vastaa norjalainen RSA, joka perusti haarakonttorin Suomeen viime vuonna. Maxus-autoja on myynnissä myös Tanskassa, Norjassa ja Ruotsissa. Maxus oli myydyin sähköinen LCV-sarjan automerkki ensimmäisen toimintavuotensa aikana Pohjoismaissa.