Sähköauton lataus, kaapelit ja kotilatauslaitteet

Helppo, turvallinen ja nopea sähköauton lataus. Tästä osiosta saat lisätietoa latauksesta, latauskaapeleista ja kotilatauslaitteista juuri sinun Maxuksellesi.

Tilapäislataus kotona

Auton mukana toimitettava tilapäislatauslaite (Mode 2 / Schuko) on tarkoitettu tilapäiseen käyttöön. Tämä latauskaapeli asennetaan tavalliseen pistorasiaan.

Kotilaturin kaapelit johtavat virran auton sisäiseen laturiin, joka lataa auton akun. Maxuksen mukana tuleva tilapäislatauslaite voi maksimissaan käyttää 10 ampeerin latausvirtaa pistorasiasta.

Kotitalouspistorasioita (Schuko) ei ole suunniteltu kestämään sähköauton latauksen aiheuttamaa jatkuvaa kuormitusta. Jos tilapäislatauslaitetta käytetään säännöllisesti, on jännite turvattava 10A–sulakkeella, jossa on B-tyypin ylivirtasuoja.

Latausesimerkki 2,2kW laturi ja 50 kWh akku: latausaika 80 % varaustasoon noin 23 tuntia (50kWh / 2,2 kW = 22,7 h).

Kotilatauslaite

Kotilatauslaite on paras tapa ladata sähköautosi. Helppo ja turvallinen lataustapa helpottaa arkea, kun akku ladataan täyteen yön aikana. Latauslaitteen asennuksen saa tilattua alan ammattilaisilta, jotka varmistavat sähköturvallisen asennuksen.

Latauslaitteen teho on useimmiten 11kW, ja tästä lataustavasta puhutaan myös nimellä Mode 3.

Kotilatauslaitteen lataustehoon vaikuttaa talouden sähköjärjestelmä ja muut sähkölaitteet sekä auton sisäisen laturin teho.

Latausesimerkki 6,6kW laturi ja 50 kWh akku: latausaika 80 % varaustasoon noin 8 tuntia (50kWh / 6,6 kW = 7,57 h).

Tarjoamme avaimet käteen -asennettuna DEFA:n suosittuja testivoittaja-kotilatausasemia kaikille Maxus-asiakkaillemme. Kysy lisää kotilatauslaitteista lähimmältä Maxus-jälleenmyyjältäsi.

Lataus pikalaturilla

Nopein tapa sähköauton lataamiseen on pikalaturin käyttö.

Näitä latureita (tasavirta DC) on asennettu mm. huoltoasemien taukopaikoille. Suurjännitteiset DC-laturit voivat ottaa paljon virtaa, ja syöttää sen suoraan akkuun. Näitä latureita ei asenneta omaan käyttöön.

Pikalatauksesta ilmoitetaan maksimiteho, joka toteutuu akun ollessa riittävän tyhjä (varaustaso alle 20 %) ja lämmin. Auton akustoa ladataan nopeammin noin 80% varaustasoon saakka, jonka jälkeen lataus hidastuu.

Käytännössä latausteho ja -aika riippuvat esimerkiksi:

  • Laturista saatava teho
  • Auton sisäinen laturi
  • Akun varaustila latauksen alussa
  • Akun lämpötila

Latausesimerkki: 50 kWh akku latautuu 5 % varaustasosta 80 % varaustasoon noin 45 minuutissa.

Kuinka voimme auttaa?

Automalli?

Valitse automalli

Valitse jälleenmyyjä

Valitse jälleenmyyjä

Valitse jälleenmyyjä

Valitse jälleenmyyjä

Haluan ottaa yhteyttä

Yhteydenoton aihe

Asiasi koskee

Yhteystietosi

Emme anna sähköpostiosoitettasi eteenpäin, vaan vastaanotat ainoastaan tietoa automerkistä Maxus jälleenmyyjiltämme. Lue lisää henkilötietosuojasta täältä.