Maxus on vahvistanut, että sen uusi sähköpakettiauto e-Deliver 7 tulee saataville Suomeen nelivetoisena odotettua aikaisemmin. Ensimmäiset toimitukset asiakkaille alkavat jo tämän vuoden viimeisellä neljänneksellä.

Uusi Maxus e-Deliver 7 sähköpakettiauto lanseerattiin Suomen markkinoille toukokuussa, ja se on jo lyhyessä ajassa herättänyt paljon kiinnostusta. Alun perin lanseerauksen yhteydessä ilmoitettiin, että nelivetoinen versio tulee Suomeen vuodenvaihteessa. Maxus on nyt vahvistanut, että nelivetoisen 4x4-mallin tuotanto alkaakin suunniteltua aikaisemmin, ja että ensimmäiset asiakastoimitukset voivat alkaa jo neljännen vuosineljänneksen alussa.

Uusi Maxus e-Deliver 7 4x4 tulee olemaan ensimmäinen nelivetoinen sähköpakettiauto Suomen hyötyajoneuvomarkkinoilla ja se on varustettu edistyneellä nelivetojärjestelmällä, joka tarjoaa tarkkaa pitoa kaikissa olosuhteissa, ollen samalla erittäin energiatehokas. Maxus e-Deliver 7 on varustettu kolmella eri ajotilalla (ECO, normaali ja Power), ja lisäksi MUD ja Tow -ajotiloilla nelivetoisessa 4x4-versiossa.

Koonsa puolesta e-Deliver 3:n ja e-Deliver 9:n väliin sijoittuva e-Deliver 7 tarjoaa 5,9 tai 6,7 m³ tavaratilan tilavuuden. Vastaavasti 1 020 kg:n hyötykuorman ja 1 500 kg:n perävaunun vetomassan ansiosta se on ihanteellinen raskaiden materiaalien kuljetukseen. Lisäksi 88 kWh akusto tarjoaa 362-524 km toimintamatkan (WLTP yhdistetty/kaupunki), ja 3-vaihelatauksen tuki mahdollistaa jopa 11 kW lataustehon AC-latauksella.

Maxus e-Deliver 7 erottuu modernilla ja aerodynaamisella ulkonäöllään. Siinä on huolellisesti suunnitellut linjat, jotka antavat sille dynaamisen ilmeen. Takaovet voidaan avata 180 asteen kulmaan ja se on varustettu myös kahdella sivuliukuovella. Lisäksi e-Deliver 7 omaa kattavan ja modernin vakiovarustelun.

"Maxus e-Deliver 7 on suunniteltu kuljettajan mukavuutta ja turvallisuutta ajatellen, ja se täyttää kaikki tämän päivän kuljetusalan odotukset. On hienoa, että pääsemme aloittamaan ensimmäisten nelivetoisten e-Deliver 7 4x4 -mallien toimitukset jo lokakuun aikana", sanoo Maxus Suomen myyntijohtaja Heidi Nieminen.


SAIC Maxus

SAIC Maxus on kiinalaisen SAIC Motorsin omistama automerkki. SAIC Motor, eli Shanghai Automotive Industry Corporation on SAIC Maxus -henkilöautojen ja hyötyajoneuvojen valmistaja ja omistaja, ja se on Kiinan suurin pörssilistattu autonvalmistaja. Vuonna  2023 konserni myi yli 5 miljoonaa autoa, ja on maailman seitsemänneksi suurin autonvalmistaja.

SAIC Motor perustettiin vuonna 1958, ja se on kehittynyt perinteisestä teollisuusyrityksestä maailmanlaajuiseksi autojen ja liikkumispalvelujen toimittajaksi, joka panostaa vahvasti innovatiiviseen teknologiaan ja liikenteen sähköistämiseen. SAIC Maxus on perustettu vuonna 2011, ja se on ollut Pohjoismaiden markkinoilla vuodesta 2018 alkaen. Maxus on ollut viime vuosien ajan yksi Pohjoismaiden myydyimmistä sähköautomerkeistä.

RSA

RSA on pohjoismainen henkilö- ja pakettiautojen maahantuoja, jonka pääkonttori sijaitsee Drammenissa, Norjassa. Yksityisomisteisena yrityksenä, jonka historia ulottuu vuoteen 1936, RSA on kehittänyt vahvoja brändejä Pohjois-Euroopan markkinoille. RSA toimii tällä hetkellä Suzukin, Isuzun, Maxuksen, BYD:n, JAC:n ja KGM:n maahantuojana usealla eri markkina-alueella.

RSA:n kattava jälleenmyyjäverkosto koostuu Pohjois-Euroopassa jo yhteensä yli 300 eri jälleenmyyjästä. Norjalainen RSA on ollut Maxuksen maahantuoja Pohjoismaissa vuodesta 2018 alkaen, ja toimii tällä hetkellä merkin maahantuojana Norjassa, Ruotsissa, Tanskassa, Suomessa, Baltiassa, Puolassa, Saksassa, Islannissa, Färsaarilla ja Grönlannissa.