BYD ja Maxus -sähköautojen jälleenmyyjäverkosto laajenee Suomessa. Mega-Auto Oy on molempien merkkien uusi jälleenmyyjä Lahdessa, jossa se tarjoaa sekä myynti- että huoltopalvelut molempien merkkien mallistoille.

BYD ja Maxus-sähköautojen maahantuoja RSA Suomi on vahvistanut, että Mega-Auto Oy on sen molempien maahantuomien merkkien uusi jälleenmyyjä Lahdessa.

"Maailman suurin ladattavien autojen valmistaja, BYD, omaa Suomen markkinoille hyvin sopivan ja kilpailukykyisen sähköautomalliston pitkällä tehdastakuulla. Merkin ympärillä on ollut paljon kiinnostusta myös täällä Lahdessa, ja olemme erittäin tyytyväisiä päästessämme aloittamaan merkin edustuksen. Maxus täydentää vastaavasti Suomen laajimmalla sähköisten hyötyajoneuvojen mallistolla tarjontaamme alueen kohderyhmälle. Sähköiset hyötyajoneuvot lisäävät jatkuvasti suosiotaan, ja Maxus mahdollistaa meille parhaan läsnäolon tässä markkinan kehityksessä", Mega-Auto Oy:n toimitusjohtaja Jari Drake sanoo.

"Mega-Auto on perinteinen ja vahva alueellinen toimija Päijät-Hämeessä. On hienoa päästä tekemään yhteistyötä Mega-Auton kanssa, jonka myötä voimme tarjota alan johtavaa sähköautoteknologiaa nyt myös Päijät-Hämeen talousalueella. Jatkuvasti kasvava mallistomme tarjoaa paljon hyviä ja helppoja vaihtoehtoja siirtymässä sähköiseen autoiluun", RSA Suomen BYD-maajohtaja Michael Place kertoo.

"Maxuksen laajan sähköisen hyötyajoneuvomalliston tarjoamista mahdollisuuksista päästään nyt nauttimaan myös Päijät-Hämeessä. Uskomme vahvasti kumppanuuteen osaavan Mega-Auton tiimin kanssa, jonka avulla voimme lisätä entisestään sähköisten hyötyajoneuvojen suosiota alueen yrityskohderyhmässä", Maxus Suomen myyntijohtaja Heidi Nieminen sanoo.

Mega-Auto aloittaa BYD- ja Maxus-jälleenmyyjänä Lahdessa 1.6. alkaen.


SAIC Maxus

SAIC Maxus on kiinalaisen SAIC Motorsin omistama automerkki. SAIC Motor, eli Shanghai Automotive Industry Corporation on SAIC Maxus -henkilöautojen ja hyötyajoneuvojen valmistaja ja omistaja, ja se on Kiinan suurin pörssilistattu autonvalmistaja. Vuonna 2023 konserni myi yli 5 miljoonaa autoa, ja on maailman seitsemänneksi suurin autonvalmistaja. SAIC Motor perustettiin vuonna 1958, ja se on kehittynyt perinteisestä teollisuusyrityksestä maailmanlaajuiseksi autojen ja liikkumispalvelujen toimittajaksi, joka panostaa vahvasti innovatiiviseen teknologiaan ja liikenteen sähköistämiseen. SAIC Maxus on perustettu vuonna 2011. Pohjoismaiden markkinoille merkki tuli vuonna 2018, jossa se on ollut viime vuosien ajan yksi myydyimmistä sähköautomerkeistä. 

BYD

BYD Company Ltd. on yksi Kiinan suurimmista yksityisistä yrityksistä. Vuonna 1995 perustetun BYD:n liiketoiminta kattaa neljä alaa: autot, elektroniikka, energia ja rautatiekuljetukset. BYD on laajentanut uusiutuvan energian ratkaisujaan maailmanlaajuisesti, ja sillä on toimintaa jo yli 50 maassa. BYD on ainoa autovalmistaja maailmassa, joka valmistaa itse myös akkuja, mikrosiruja, akunhallintajärjestelmiä ja sähkömoottoreita. BYD on listattu Hongkongin ja Shenzhenin pörsseissä. 

Mega-Auto Oy

Mega-Auto Oy on autojen jälleenmyyntiin ja huoltoon erikoistunut palveleva autoliike, joka edustaa useita eri automerkkejä. Myynnin ja huollon merkkiedustuksia ovat Citroen, Hyundai, Isuzu, Mercedes-Benz, Opel, Peugeot ja Suzuki, sekä huollon osalta myös Mitsubishi. Mega-Auton toimipisteet löytyvät sekä Lahdesta että Porvoosta ja yhtiö työllistää yhteensä xx henkilöä.

RSA

RSA on pohjoismainen henkilö- ja pakettiautojen maahantuoja, jonka pääkonttori sijaitsee Drammenissa, Norjassa. Yksityisomisteisena yrityksenä, jonka historia ulottuu vuoteen 1936, RSA on kehittänyt vahvoja brändejä Pohjois-Euroopan markkinoille. RSA toimii tällä hetkellä Suzukin, Isuzun, Maxuksen, BYD:n, JAC:n ja KGM:n maahantuojana usealla eri markkina-alueella. RSA:n kattava jälleenmyyjäverkosto koostuu Pohjois-Euroopassa jo yhteensä yli 300 eri jälleenmyyjästä. Norjalainen RSA on ollut Maxuksen maahantuoja Pohjoismaissa vuodesta 2018 alkaen, ja toimii tällä hetkellä merkin maahantuojana Norjassa, Ruotsissa, Tanskassa, Suomessa, Baltiassa, Puolassa, Saksassa, Islannissa, Färsaarilla ja Grönlannissa.