SAIC Motor -konserniin kuuluva henkilöautojen ja hyötyajoneuvojen valmistaja Maxus on saavuttanut miljoonan valmistetun auton merkkipaalun. Kasvu on ollut nopeaa, sillä ensimmäinen Maxus valmistettiin vasta 13 vuotta sitten.

Maxus on saavuttanut autonvalmistajalle merkittävän merkkipaalun valmistettuaan hiljattain merkin miljoonannen auton. Seremonia pidettiin SAIC Motor Maxuksen Wuxin tehtaalla Shanghaissa, jossa miljoonas auto rullasi tehtaalta – jo 13 vuotta merkin ensimmäisen auton valmistuksen jälkeen.

Maxus myi yhteensä 203 567 autoa vuonna 2023, jossa kasvua vuoteen 2022 verrattuna oli 7 %. Erityisen suurta kasvua merkki on viime vuosina saavuttanut viennistä, ja kokonaismyynnistä 96 654 autoa vietiin kotimarkkinan ulkopuolelle vuonna 2023.

SAIC Motor, eli Shanghai Automotive Industry Corporation on SAIC Maxus -autojen ja pakettiautojen valmistaja ja omistaja. SAIC Motors -konserni myi yhteensä 5 025 295 autoa vuonna 2023.

Maxus tuli Norjan markkinoille vuonna 2018, ja sen jälkeen maahantuoja RSA on laajentanut toimintaansa Ruotsiin, Tanskaan, Suomeen, Puolaan, Saksaan ja Islantiin. Jatkuvasti kasvavilla markkinaosuuksilla ja kasvavalla jälleenmyyjäverkostolla Maxus on vakiinnuttanut asemansa merkittävänä toimijana sähköautoissa Pohjois-Euroopan markkinoilla.

Maxus on tuonut sekä henkilöautoja että hyötyajoneuvoja  Pohjoismaiden markkinoille jo 12 eri mallin voimin vuodesta 2018 alkaen. Nykyisin Maxus tarjoaakin Pohkoismaiden markkinoiden laajimman sähköisten hyöytyajoneuvojen malliston, joiden tavaratila on 2,2-20 m³.
SAIC Maxus

SAIC Maxus on kiinalaisen SAIC Motorsin omistama automerkki. SAIC Motor, eli Shanghai Automotive Industry Corporation on SAIC Maxus -henkilöautojen ja hyötyajoneuvojen valmistaja ja omistaja, ja se on Kiinan suurin pörssilistattu autonvalmistaja. Vuonna  2023 konserni myi yli 5 miljoonaa autoa, ja on maailman seitsemänneksi suurin autonvalmistaja.

SAIC Motor perustettiin vuonna 1958, ja se on kehittynyt perinteisestä teollisuusyrityksestä maailmanlaajuiseksi autojen ja liikkumispalvelujen toimittajaksi, joka panostaa vahvasti innovatiiviseen teknologiaan ja liikenteen sähköistämiseen. SAIC Maxus on perustettu vuonna 2011, ja se on ollut Pohjoismaiden markkinoilla vuodesta 2018 alkaen. Maxus on ollut viime vuosien ajan yksi Pohjoismaiden myydyimmistä sähköautomerkeistä.

 

RSA

RSA on pohjoismainen henkilö- ja pakettiautojen maahantuoja, jonka pääkonttori sijaitsee Drammenissa, Norjassa. Yksityisomisteisena yrityksenä, jonka historia ulottuu vuoteen 1936, RSA on kehittänyt vahvoja brändejä Pohjois-Euroopan markkinoille. RSA toimii tällä hetkellä Suzukin, Isuzun, Maxuksen, BYD:n, JAC:n ja KGM:n maahantuojana usealla eri markkina-alueella.

RSA:n kattava jälleenmyyjäverkosto koostuu Pohjois-Euroopassa jo yhteensä yli 300 eri jälleenmyyjästä. Norjalainen RSA on ollut Maxuksen maahantuoja Pohjoismaissa vuodesta 2018 alkaen, ja toimii tällä hetkellä merkin maahantuojana Norjassa, Ruotsissa, Tanskassa, Suomessa, Puolassa, Saksassa, Islannissa, Färsaarilla ja Grönlannissa.