Hakonen on valtakunnallinen markkinajohtaja kotiinkuljetuksissa ja asennuksissa, sekä Suomen suurin kodinkoneiden ja pesulakoneiden huoltaja. Sen asiakkaita ovat esimerkiksi kodinkone- ja huonekaluliikkeet sekä kiinteistöt. Hakosen kuljetuskalustosta 15 % on sähköisiä, mukaan lukien kolme Maxus e-Deliver 9 erilliskorilla varustettua sähköpakettiautoa.

Hakonen on perheyritys, jonka edelläkävijän asenne on säilynyt. Yksityisetsivä Kaarlo Hakonen perusti vuonna 1918 muuttopalvelun, jonka mottona oli olla ”aina askeleen edellä”. Syksyllä 2021 määritellyssä yritysvastuustrategiassaan Hakonen on sitoutunut suhteellisesti tuotettujen päästöjen vähentämiseen. Päivittäistä toimintaa ohjaa sertifioitu EKOkompassi-ympäristöjärjestelmä ja uusi yritysvastuustrategia sisältää tavoitteen päästä täysin päästöttömään liiketoimintaan vuoteen 2030 mennessä.

Hakosella on kaikki monimutkaisen palapelin osat yhden katon alla: kuljetus, asennus, kierrätys, huolto, kuluttajan digitaalinen käyttöliittymä, toiminnanohjaus, hankinta, varastointi ja terminaalipalvelut.

Hakosen ajoneuvokalusto koostuu pienistä pakettiautoista, erilliskorillisista alle 3500 kg pakettiautoista sekä kuorma-autoista. Hakosen kalustostrategiassa painopisteenä on ollut etsiä ympäristöystävällisiä ratkaisuja kuljetuksen aikaisten päästöjen vähentämiseen. Hakosen kalustosta tällä hetkellä noin 15 % on sähköllä toimivia.

"Maxuksella oli tarjota alle 3500 kg erilliskorisiin pakettiautoihin hyvällä toimintasäteellä sekä kantavuudella oleva ratkaisu, jollaista Hakonen oli pidemmän aikaa etsinyt. Maxus e-Deliver 9:t ovat käytössä huonekalu- ja kodinkonejakelussa, ja ne ovat soveltuneet hyvin noin 300 km päivittäiseen ajosuoritukseen. Päivän aikana tehdään pääsääntöisesti yksi välilataus vuoronvaihdon yhteydessä tai välilastauksen aikana. Kyseisellä ratkaisulla ei ajoreitin aikana tarvitse erikseen pysähtyä lataamaan", kertoo Hakosen kehityspäällikkö Jarno Liikanen.

"Kuljettajilta saadun palautteen perusteella Maxusten ajokokemus on ollut hyvä. Ennen kaikkea hiljaisuus ja ajontuntuma ovat saaneet kehuja", Liikanen jatkaa.

"Hakonen jatkaa sähköisten ajoneuvojen hankintoja tulevaisuudessakin. Meille on tärkeää, että kaluston toimintavaativuudet täyttyvät merkistä ja käyttövoimasta riippumatta", Liikanen päättää.


Hakonen Solutions Oy

Hakonen on kodinkoneiden, huonekalujen ja pesulalaitteiden palvelukonseptiyritys. Yksityisetsivä Kaarlo Hakonen perusti vuonna 1918 muuttopalvelun, jonka mottona oli olla ”aina askeleen edellä”. Hakonen on yhä perheyritys, jonka edelläkävijän asenne on säilynyt. Tänään Hakonen on valtakunnallinen markkinajohtaja kotiinkuljetuksissa ja asennuksissa sekä Suomen suurin kodinkoneiden ja pesulakoneiden huoltaja.

 

Maxus Suomi/RSA

Maxus on osa SAIC Motor -konsernia, joka on yksi maailman suurimmista autonvalmistajista. SAIC Motor panostaa vahvasti innovatiiviseen teknologiaan ja liikenteen sähköistämiseen. Norjalainen RSA on ollut Maxuksen maahantuoja Pohjoismaissa vuodesta 2018 alkaen. Yhtiöstä on tullut lyhyessä ajassa vahva toimija pohjois-eurooppalaisilla sähköautomarkkinoilla jo yli 200 jälleenmyyjän voimin.