Maxus Euniq 6 Grand SUV osoittautui parhaaksi automalliksi Norjan autoliiton (Norges Automobil-Forbund, NAF) ja Motor-lehden suorittamassa, maailman suurimmassa sähköautojen todellista toimintamatkaa mittaavassa talvitestissä. Euniq 6 Grand SUV:n toimintamatka oli testin talviolosuhteissa 317 km ilmoitetun 354 km WLTP-arvon sijaan, eli poikkeama oli vain noin 10 prosenttia.

NAF ja Motor-lehti järjestivät 1.2. vuotuisen sähköautojen toimintamatkaa mittaavan talvitestinsä, johon osallistui yhteensä 29 eri sähköautomallia. Testissä autot kilpailevat ensisijaisesti itseään vastaan ja siitä, miten hyvin valmistajan ilmoittama WLTP-arvo pitää paikkaansa realistisissa talviajo-olosuhteissa.

WLTP-arvo on ilmoitettu toimintamatka, joka on testattu optimaalisissa olosuhteissa, mutta johon erityisesti talvi ja kylmät lämpötilat vaikuttavat. Testi on herättänyt paljon huomiota myös kansainvälisesti sähköautojen yleisen maailmanlaajuisen kasvun myötä.

Tämän vuoden testissä Maxus Euniq 6 Grand SUV:n poikkeama ilmoitetun ja todellisen toimintamatkan välillä oli testin kaikkien aikojen pienin. Ilmoitetun 354 km WLTP-arvon sijaan Euniq 6 Grand SUV:n toimintamatka oli testin talviolosuhteissa 317 km, joka tarkoittaa vain noin 10 prosentin poikkeamaa.

Myös NAF:n vastaavassa sähköautojen toimintamatkaa mittaavassa kesätestissä viime vuoden kesäkuussa Euniq 6 Grand SUV oli testin paras, jolloin se silloin ylitti ilmoitetun WLPT-arvonsa lähes kymmenellä prosentilla.

"Tämän viimeisimmän testin tulokset ovat täysin linjassa sekä meidän omien että asiakkaidemme kokemusten kanssa. Lisäksi Maxus on jo aiemmin ollut vastaavissa sähköisen toimintamatkan poikkeamaa mittaavissa testeissä parhaiden automerkkien joukossa. Nyt voimme todellakin sanoa, että Maxuksen ilmoitettu sähköinen toimintamatka pitää todistetusti parhaiten paikkaansa, myös talvella”, Maxus Suomen myyntijohtaja Heidi Nieminen toteaa.


Nämä automallit olivat mukana testissä:

BMW i4 eDrive40
BMW i7 xDrive60 BMW iX1 xDrive30
BYD Atto3
BYD Han Hongqi E-HS9 Hongqi E-HS9 prototype 120 kWt
Hyundai Ioniq 5 4WD
JAC e-JS4
Kia EV6 GT
Kia Niro EV
Maxus Euniq 6 Grand SUV
Mercedes EQB 250
Mercedes EQE 300
MG 4
MG 5
MG Marvel R
NIO ET7
Nissan Ariya 2WD
Renault Megane E-tech
Skoda Enyaq Coupe RS
Tesla Model S
Tesla Model X Plaid
Tesla Model Y 2WD
Volkswagen ID Buzz
Volkswagen ID.5 Pro
Voyah Free


Maxus Suomi/RSA

Maxus on osa SAIC Motor -konsernia, joka on yksi maailman suurimmista
autonvalmistajista. SAIC Motor panostaa vahvasti innovatiiviseen teknologiaan ja liikenteen
sähköistämiseen. Norjalainen RSA on ollut Maxuksen maahantuoja Pohjoismaissa vuodesta
2018 alkaen. Yhtiö tuo maahan täyssähköisiä Maxus-henkilö- ja pakettiautoja Norjaan,
Ruotsiin, Tanskaan, Suomeen, Islantiin ja Puolaan ja siitä on tullut lyhyessä ajassa vahva
toimija pohjois-eurooppalaisilla sähköautomarkkinoilla jo yli 200 jälleenmyyjän voimin.