Uusi Maxus Euniq 6 Grand SUV osoittautui sähköiseltä toimintamatkaltaan parhaaksi Norjan autoliiton (Norges Automobil-Forbund, NAF) ja sen Motor-lehden suorittamassa sähköautojen todellista toimintamatkaa mittaavassa testissä. Euniq 6 Grand SUV:n toimintamatka sähköllä ylitti testissä sen ilmoitetun WLTP-arvon lähes 10 prosentilla.

Uusi Maxus Euniq 6 Grand SUV oli paras 31:n automallin joukosta NAF:n ja Motor-lehden Norjassa järjestämässä sähköautojen todellista sähköistä toimintamatkaa mittaavassa vuotuisessa kesätestissä. Testi suoritettiin vaihtelevan sään, sadekuurojen ja 7-15 asteen lämpötilan vallitessa, joten ulkoiset tekijät eivät olleet välttämättä optimaaliset maksimitoimintamatkojen saavuttamiseksi.

Testissä autot kilpailevat ensisijaisesti siitä, mikä automalleista pääsee lähimmäksi ilmoitettua yhdistetyn ajon WLTP-toimintamatkaansa. WLTP on optimaalisissa olosuhteissa testattu toimintamatka, mutta on tunnettu tosiasia, että toimintamatkaan vaikuttavat useat ulkoiset tekijät, kuten esimerkiksi lämpötila ja sää.

Testireitti kulki Oslosta Lygnasæterin, Gjøvikin, Ringebun, Dombåsin, Hjerkinnin, Folldalin kautta ja sitten etelään Venabygdsfjelletiin ja jälleen takaisin Ringebuhun. Kaikki autot lähtivät testiin täyteen ladatuilla akuilla ilman esilämmitystä.

Testin parhaaksi automalliksi osoittautui uusi Maxus Euniq 6 Grand SUV. Sen viralliseksi yhdistetyn ajon WLTP-toimintamatkaksi on ilmoitettu 354 km, mutta testissä sillä ajettiin ilman latausta 388 km huolimatta muuttuvasta säästä ja testireitin jyrkistä nousuista. Tämä on lähes 10 % enemmän kuin sen ilmoitettu WLTP-arvo.

Testiin osallistuneista 31 sähköautosta vain 10 autoa pääsi ilmoitettuun WLTP:n mukaiseen toimintamatkaansa.Maxus Suomi/RSA

Maxus on osa kiinalaista SAIC Motor -konsernia, joka on yksi maailman suurimmista autonvalmistajista. SAIC Motor panostaa vahvasti innovatiiviseen teknologiaan ja liikenteen sähköistämiseen. Norjalainen RSA on ollut Maxuksen maahantuoja Pohjoismaissa vuodesta 2018 alkaen. Yhtiö tuo maahan täyssähköisiä Maxus-henkilö- ja pakettiautoja Norjaan, Ruotsiin, Tanskaan, Suomeen ja Islantiin. Maxuksesta on tullut lyhyessä ajassa vahva toimija Pohjoismaisilla sähköautojen markkinoilla jo yli 125 jälleenmyyjän voimin. Suomessa Maxus-jälleenmyyjät löytyvät Helsingistä, Vantaalta, Tuusulasta, Tampereelta, Pirkkalasta, Turusta, Lahdesta, Jyväskylästä, Kuopiosta, Seinäjoelta, Oulusta ja Ahvenanmaalta.