Talven kylmä voi tuoda haasteita sähköauton omistajille. Täten tekninen osastomme on koonnut alle 10 vinkkiä Maxus-sähköautojen käytön optimoimiseksi talven pakkasissa.

1. Yritä aina ladata akku täyteen (100 %) kotona AC-latauksella. Pikalatauksessa on suositeltavaa ladata akku 80 % varaustasoon.

2. Suosittelemme akun lataamista joka ilta täyteen, jolloin akku on valmiina, kun lähdet ajoon aamun pakkasessa.

3. Akku, jonka teho ja lämpötila on alhainen, vaikuttaa negatiivisesti jäljellä olevaan toimintamatkaan. Pysäköi autosi siis lämpimään kylmillä ilmoilla niin usein kuin mahdollista, jolloin akun lämpötila saadaan nousemaan.

4. Kun matkustamo on lämmennyt tarpeeksi, alenna lämmitystä toimintamatkan maksimoimiseksi.

5. Vältä nopeita kiihdytyksiä ja yritä pitää nopeus tasaisena. Tämä auttaa vähentämään keskimääräistä virrankulutusta ja lisäämään toimintamatkaa.

6. Aktivoi korkein regeneraatiotaso maksimoidaksesi toimintamatkan. Erittäin liukkaissa olosuhteissa on suositeltavaa asettaa regenerointi alhaisemmalle tasolle.

7. Käytä mahdollisimman monia vaihtoehtoja akun lämmittämiseen, kuten esimerkiksi pikalatausta. Akun lämpötila nousee normaalin ajon ja kotilatauksen aikana. Alhainen akun varaustaso yhdistettynä alhaisiin ulkolämpötiloihin ja kylmään akkuun saattaa johtaa tavallista pienempään moottorin tehoon. Moottorin täysimääräinen teho palautuu, kun akku saavuttaa normaalin käyttölämpötilan.

8. Kun akku on kylmä, pikalatauksen teho on heikompi ja latausjakso kestää kauemmin. Saatkin parhaan tuloksen pikalatauksesta kylmällä, kun asetat autosi pikalataukseen pitkän ajomatkan jälkeen akun lämmettyä käyttölämpötilaansa.

9. Kaikissa Maxus-sähköautoissa on ECO-ajotila, jonka avulla on mahdollista saada lisää toimintamatkaa myös kylmällä. Huomioithan, että ECO-ajotila optimoi ilmastointijärjestelmän tehoa, joka voi vähentää matkustamon lämmitystä.

10. Talvella lämpötilat voivat vaihdella nopeasti plus-asteista miinusasteisiin. Tästä johtuen kosteus ja kondensaatio voivat aiheuttaa ovien, ikkunoiden ja ikkunaluukun jäätymistä. Suosittelemme kaikkien kumitiivisteiden suihkuttamista silikonisuihkeella, sillä tämä ehkäisee kondensaatiota ja estää auton paljaiden osien jäätymistä.

Mukavia talviajoja toivottaen!