Zebrabil är ny återförsäljare av Maxus elbilar.

Maxus erbjuder två skåpbilar Maxus e-Deliver 3 och e-Deliver 9 samt en sju personers familjebil Maxus Euniq5 Grand Wagon och en SUV Maxus Euniq6 Grand SUV. Samtliga Maxus fordon är 100 % elektriska.

“Med Maxus elbilar tar vi ett stort steg fram mot målet att elektrifiera den åländska fordonsparken.” säger Simon Holmström, VD Zebrabil.

“Vi kompletterar nu också vårt utbud av bilar med skåpbilar vilket är något som vi tidigare saknat. Maxus skåpbilar passar också perfekt för Åländska förhållanden.” fortsätter Simon.

“Vi är väldigt glada att Maxus nu också finns representerade på Åland” säger Christer Stahl, VD RSA Suomi.

“Maxus är ett av de nyaste elbilsmärken i Norden. Vi ser att efterfrågan på elbilar växer i rekordfart. I oktober 2021 var Maxus det största elbilsmärket inom transportbilssegmentet i Sverige, Danmark och Island, medan Maxus Norge tog en bra andraplats. Stigande bränslepriser och avskaffad bilskatt gör också att elbilar blir allt mer eftertraktade.” fortsätter Christer.

“Vår första Maxus är redan såld så efterfrågan på elektriska skåpbilar verkar vara stor på Åland!” avslutar Simon.

Zebrabil kan tillsammans med Ax Finans och DNB Auto Finance erbjuda leasingavtal till både företag och privatpersoner. De första Maxus fordonen kommer att finnas tillgängliga för provkörning i början av januari 2022.