Maxuksen aiemmin tänä vuonna esittelemä uusi ja muunneltava MIFA-alusta on isossa roolissa Maxuksen sähköautomalliston laajentamisessa. Nyt Maxus on esitellyt täysin uuden luksustila-auton, MIFA 9:n, joka perustuu tähän uuteen alustaan.

Uusi Maxus MIFA 9 on luksustila-auto, joka on täynnä uusinta teknologiaa ja eksklusiivisia yksityiskohtia. Samalla se on Maxuksen yksi ensimmäistä ajoneuvoista, joka hyödyntää uutta MIFA-alustaa. Maxus on työskennellyt useiden vuosien ajan kehittääkseen standardialustan tuleville sähköautomalleilleen. Uusi MIFA-alusta (Maxus Intelligent Flexible Architecture) on helposti muunneltavissa ja se mahdollistaa sähköistyksen eri ajoneuvotyypeille, kuten lava-autoille, pakettiautoille, tila-autoille sekä erityyppisille henkilöautoille.

MIFA 9 on suuri tila-auto (pituus 5 370 mm, leveys 2 000 mm, korkeus 1 840 mm), joka tarjoaa valtavat sisätilat sekä kuljettajalle että matkustajille. Kaikissa istuimissa on 6-suuntainen elektroninen säätö ja ne ovat sekä tuuletettavat että lämmitettävät. Lisäksi kaikissa istuimissa on hierontatoiminto, joka tuo luksusta pitkille matkoille.

Muotoilua hallitsee terävän selkeä ja futuristinen ilme, joka jatkuu myös auton sisätiloissa. MIFA 9:ää kehitettäessä tavoitteena oli luoda huipputekninen ja ylellinen avaruus-alusmainen tunnelma ja auto onkin täynnä huipputeknologiaa ja viihdelaitteita. Esimerkiksi kojelautaa hallitsevat suuret integroidut näytöt luovat interaktiivisen kokemuksen.

Uuden MIFA 9:n odotetaan tulevan markkinoille Suomessa vuoden 2022 lopussa. Tarkemmat tiedot ja hinnat uudesta MIFA 9:stä julkaistaan lähempänä lanseerausta.

    

Maxukselta tulossa 10 uutta sähköautomallia seuraavan kolmen vuoden aikana

SAIC Maxus on julkaissut vahvan laajentumisstrategiansa tulla yhdeksi maailman johtavista sähköautojen valmistajista. Vastatakseen jatkuvasti kasvavaan markkinoiden sähköautojen kysyntään sekä kilpaillakseen huippuluokan segmenteissä, SAIC Maxus on kertonut tuovansa markkinoille jopa 10 uutta sähköautomallia seuraavan kolmen vuoden aikana.

     

Maxus Suomi/RSA

Maxus on osa kiinalaista SAIC Motor -konsernia, joka on yksi maailman suurimmista autonvalmistajista. SAIC Motor panostaa vahvasti innovatiiviseen teknologiaan ja liikenteen sähköistämiseen. Norjalainen RSA on ollut Maxuksen maahantuoja Pohjoismaissa vuodesta 2018 alkaen. Yhtiö tuo maahan täyssähköisiä Maxus-henkilö- ja pakettiautoja Norjaan, Ruotsiin, Tanskaan, Suomeen ja Islantiin. Maxuksesta on tullut lyhyessä ajassa vahva toimija Pohjoismaisilla sähköautojen markkinoilla ja se on rakentanut vahvan jälleenmyyjäverkoston jo yli 125 jälleenmyyjän voimin.