Suomessa toimivan FixuTaxin, joka on osa Pohjoismaiden suurinta täyden palvelun henkilökuljetusyritys Cabonline Finland Oy:tä, autoilijat on hankkineet 3 kappaletta Maxus Euniq 5 Grand Wagon sähköautoja osaksi ajokalustoaan.

Suuret sisätilat ja tavaratila, tarvittaessa 7-paikkaa, jopa 356 kilometrin toimintamatka sähköllä sekä kattava ja moderni vakiovarustelu tekevät Euniq 5 Grand Wagonista monikäyttöisen sähköauton taksikäyttöön.
”FixuTaxin taksit ovat vähäpäästöisiä ja haluamme olla tässä asiassa edelläkävijöitä. Tällä hetkellä ajokalustomme koostuu perinteisistä diesel ja hybridiautoista, mutta täydennämme jatkuvasti taksikalustoamme sähköautoilla. Esimerkiksi Helsinki-Vantaan lentokenttä ja Finavia suosivat sähköautoja, jotka pääsevät jonon ohi. Maxus Euniq 5 Grand Wagon on osoittautunut monipuoliseksi sähköiseksi taksiksi ja aiomme ilman muuta jatkaa keskusteluja uusien mallien hankkimisesta kalustoomme”, sanoo Cabonline Finland Oy:n toimitusjohtaja Teemu Romppanen.

”Kiinnostus taksimarkkinalla on tällä hetkellä suurta sähköautojamme kohtaan. Tätä todistaa nyt FixuTaxin taksikaluston asteittainen sähköistyminen Maxus-sähköautoilla. Lisäesimerkkinä luottamuksesta Maxus-sähköautojen kykyyn pärjätä ammattikäytössä pohjolan vaativissa olosuhteissa Norjan posti hankki juuri 120 kappaletta Maxus-sähköpakettiautoja, Ruotsin Lassila&Tikanoja 50 kpl ja Tanskassa Bring-logistiikkayhtiö 20 kpl”, kertoo Maxus Suomen myyntijohtaja Heidi Nieminen

FixuTaxin ajokalusto koostuu lähes 300 taksiautosta, joista lähiaikoina suurin osa tulee olemaan vähäpäästöisiä hybridejä tai päästöttömiä sähköautoja.


Maxus Suomi/RSA

Maxus on osa kiinalaista SAIC Motor -konsernia, joka on yksi maailman suurimmista autonvalmistajista. SAIC Motor panostaa vahvasti innovatiiviseen teknologiaan ja liikenteen sähköistämiseen. Norjalainen RSA on ollut Maxuksen maahantuoja Pohjoismaissa vuodesta 2018 alkaen. Yhtiö tuo maahan täyssähköisiä Maxus-henkilö- ja pakettiautoja Norjaan, Ruotsiin, Tanskaan, Suomeen ja Islantiin. Maxuksesta on tullut lyhyessä ajassa vahva toimija Pohjoismaisilla sähköautojen markkinoilla ja se on rakentanut vahvan jälleenmyyjäverkoston jo 125 jälleenmyyjän voimin.

 

FixuTaxi

FixuTaxi on osa Cabonline Finland Oy:tä, joka onSuomen suurin täyden palvelun henkilökuljetusyritys. FixuTaxi on tunnettu luotettavien kuskiensa ja erinomaisen asiakaspalvelunsa ohella mobiilisovelluksella tilatun taksikyydin tarjoamisesta aina kiinteään etukäteen kerrottuun hintaan. FixuTaxin autot ovat ympäristöystävällisiä ja tulevaisuudessa suurin osa kalustosta on vähäpäästöisiä hybridejä tai täysin päästöttömiä sähköautoja.