Tampereen alueella toimiva Autolähde aloittaa Maxuksen täyssähköisten autojen myynnin.

 Autolähde on jo pitkään myynyt sähkö- ja hybridiautoja polttomoottoriautojen ohella. Maxuksen mallistoon kuuluu Suomessa tällä hetkellä kaksi täyssähköistä pakettiautoa e-Deliver 3 ja e-Deliver 9 sekä tila-auto Euniq 5.

–Maxus on mielenkiintoinen uutuus automarkkinoilla. Suomalaiset ovat kiinnostuneita autojen hinta–laatu -suhteesta ja sen vuoksi edullinen Maxus on hyvä lisä sähköautojemme valikoimaan, Autolähteen toimitusjohtaja Henri Mäkelä kertoo.

Maxuksen e-Deliver 3:n hinta on alkaen 36 387 euroa, e-Deliver 9:n hinta on alkaen 69 969 euroa sekä Euniq 5:n hinta on alkaen 46 540 euroa. Maxus on osa SAIC-yhtiötä. Yhtiö on Kiinan suurin autonvalmistaja, jonka tuotanto on vuosittain seitsemän miljoonaa autoa. Maxuksen maahantuoja on RSA.

–Odotamme innolla, että saamme Autolähteen Maxuksen jälleenmyyjäksi Tampereella. Yritys katsoo tulevaisuuteen ja sillä on kertynyt kokemusta käytettyjen autojen myynnistä, erityisesti sähköautojen osalta, RSA Suomen toimitusjohtaja Christer Stahl sanoo.

Autolähde vuonna 2010 perustettu autoliike, joka on viimeisen kahden vuoden ajan myynyt sähköautoja.

–Uskon itse, että 10–15 vuoden kuluttua sähköautot ovat pääosassa markkinoilla, Henri Mäkelä sanoo.

Mäkelän mukaan asiakkaat ovat olleet positiivisesti yllättyneitä sähköautojen ominaisuuksista.

–Sähköauton polttoainekustannukset ovat pienet ja verot ovat alhaiset. Sähköauto ei tarvitse juurikaan huoltoa. Suorituskyky on erittäin hyvä, samoin ajomukavuus. Sähköautojen latausverkosto on kattava Etelä-Suomen alueella. Arvioisin, että sähköauto sopii jo noin 90 prosentille autoilijoista. Sen sijaan jos ajaa pitkiä matkoja syrjäseuduilla, sähköautoa kannattaa vielä harkita Erityisesti jos kotona tai työpaikalla ei ole mahdollista ladata akkua, Henri Mäkelä kertoo.