Termien selitykset

NEDC oli entinen testausmenetelmä ja testisykli, jolla autonvalmistajat mittauttivat polttoaineen kulutuksen sekä CO2 -päästöt. Tämä menetelmä oli hyvin optimistinen ja useimmat olivat sitä mieltä, ettei todellinen kulutus vastannut testiarvoja. Uusi WLTP -mittausmenetelmä antaa tarkemman kuvan auton suorituskyvystä. Uusi WLTP -mittausmenetelmä on paljon realistisempi ja on huomioitava, että sähköautojen käyttäjät ilmoittavat usein paremman toimintamatkan kuin annettu arvo WLTP:ssä. Tähän vaikuttaa luonnollisesti monta tekijää mm. ajotyyli, lämpötila, ajonopeudet jne.

Toimintamatka ja ajotapa

Sähköauton toimintasäde ei aina vastaa annettuja WLTP -lukuja. Tähän vaikuttaa yksilön ajosykli ja ajotapa. Kun käytät sähköautiasi pääasiassa kaupassa käyntiin, ajat lapsia harrastuksiin tai kouluun lähialueellasi, koet useimmiten toimintasäteen annettua arvoa pidemmäksi.

Vastaavasti sähköautoilijat, jotka ajavat pääasiallisesti pidempiä matkoja moottoritiellä saavat päinvastaisen kokemuksen – toimintasäde on annettua arvoa alhaisempi. Tämän voi jokainen sähköauton kuljettaja testata itse seuraamalla omaa ajotyyliä ja katsoa kuinka pitkälle autolla voi ajaa ennen kuin se täytyy taas ladata.

Selvästi alhaisemmat kustannukset

Latauspiste kotona takaa sen, että autosi on aina ladattu aamuisin ja voit nauttia edullisista käyttökustannuksista! Jos ajat enimmäkseen kotilatauspisteen sähköllä on kilometrikustannus vain murto-osa fossiilisiin polttoaineisiin verrattuna. Laskelmat osoittavat myös sen, että sähköauton kokonaiskustannukset vuositasolla ovat huomattavasti alhaisemmat verrattuna autoihin, jotka käyttävät fossiilisia polttoaineita.

Ulkoiset tekijät

On tärkeää tietää, että monet ulkoiset tekijät vaikuttavat sähköauton kulutukseen. Monet syistä ovat hyvin tiedossa riippumatta auton mallista. Ensimmäinen on ajotyyli. Myös sähköautolla on tärkeää ajaa sujuvasti ja välttää nopeita kiihdytyksiä ja jarrutuksia. Agressiivinen ajotyyli nostaa kulutusta nopeasti. Kuten kaikissa autotyypeissä, vaikuttaa auton paino kulutukseen: mitä painavampi auto sitä korkeampi kulutus.

Korkeat ajonopeudet vievät akusta virtaa nopeasti ja näin lyhentävät toimintasädettä. Moottoritiellä ajonopeuden laskeminen pidentää toimintasädettä huomattavasti. Alamäissä sähköauton akku latautuu ja toimintasäde pitenee. Sama positiivinen akun lataus tapahtuu jarrutettaessa vapautuvan energian avulla.

Tervetuloa uuden aikakauden sähköisen autoilun maailmaan lähimmälle Maxus-jälleenmyyjällesi.

Ota yhteyttä

Kerro kuinka voimme auttaa. Olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian.

Asiasi koskee

Yhteystietosi

Emme anna sähköpostiosoitettasi eteenpäin, vaan vastaanotat ainoastaan tietoa automerkistä Maxus Suomeen jälleenmyyjiltämme. Lue lisää henkilötietosuojasta täältä.