KOTILATURI / AC-LATAUS

Helpoin tapa ladata sähköautosi on kotilaturin käyttö (Tyyppi 1, Tyyppi 2, Mode 2 / Schuko). Nämä laturit asennetaan helposti tavalliseen pistorasiaan. Kotitalouspistorasioita (Schuko) ei ole suunniteltu kestämään sähköauton latauksen aiheuttamaa jatkuvaa kuormitusta. Jos kotilaturia käytetään säännöllisesti, on jännite turvattava 10Avastuksella, jossa on B-tyypin ylivirtasuoja.

Kotilaturin kaapelit johtavat virran auton sisäiseen laturiin, joka lataa auton akun. Maxuksen mukana tuleva hätälaturi voi maksimissaan käyttää 10 ampeerin tehon pistorasiasta.

Kotilaturi lataa auton 80 % varaustasoon noin 3-11 tunnissa. Latausesimerkki 2.2kW laturi ja 50 kWh akku: latausaika 80 % varaustasoon noin 23 tuntia (50kWh / 2,2 kW = 22,7 h).

LATAUSPISTE

Latauspisteen käyttö on paras tapa ladata sähköautosi. Latauspisteen asennuksen saa tilattua alan ammattilaisilta. Latauspisteeseen kuuluu erilliset kaapelit, joiden välityksellä ajoneuvon lataus on huomattavasti tehokkaampaa ja nopeampaa.
Latauspisteen teho on useimmiten 32 ampeeria ja niitä kutsutaan myös nimellä Mode 3.

Kuinka paljon sähkövirtaa saat pikalaturistasi riippuu sähkönjakokaapin kapasiteetista, latauspisteestä ja siitä kuinka paljon virtaa auton sisäinen laturi vastaanottaa.

Latausesimerkki 6.6kW laturi ja 50 kWh akku: latausaika 80 % varaustasoon noin 8 tuntia (50kWh / 6,6 kW = 7,57 h).

LATAUS PIKALATURILLA

Nopein tapa sähköauton lataamiseen on pikalaturin käyttö.

Näitä latureita (Tasavirta DC) on asennettu mm. huoltoasemien taukopaikoille. Suurjännitteiset DC-laturit voivat ottaa paljon virtaa ja syöttää sen suoraan akkuun. Näitä latureita ei asenneta omaan käyttöön.

Vaikka laturi voi tuottaa suuren lataustehon, auto päättää, miten nopeasti akun voi ladata. Akun latauksen kesto on monien muuttujien yhdistelmä. Näitä ovat esimerkiksi:
• Laturista saatava teho
• Auton sisäinen laturi
• Akun varaustila latauksen alussa
• Akun lämpötila

Latausesimerkki: 50 kWh akku latautuu 80 % varaustasoon noin tunnissa (50 kWh/ 50 kW = 1 h).

KYSYMYKSIÄ LATAUKSESTA

Onko sinulla kysyttävää sähköauton latauksesta? Vai haluatko saada tarjouksen latauspisteen asennuksesta? Olet lämpimästi tervetullut ottamaan yhteyttä suoraan jälleenmyyjiimme.

Kuinka voimme auttaa?

Valitse jälleenmyyjä

Haluan ottaa yhteyttä

Asiasi koskee

Yhteystietosi

Emme anna sähköpostiosoitettasi eteenpäin, vaan vastaanotat ainoastaan tietoa automerkistä Maxus Suomeen jälleenmyyjiltämme. Lue lisää henkilötietosuojasta täältä.